29/12


Okej, ett inlägg bara för att visa hur långt jag kommit på min klänning som jag beställde tyg till.

Jag lekte med ett gammalt lakan som jag klippte i sju delar och det fick bli grunden för klänningen. Jag har visserligen gjort mönster själv en gång förut, men aldrig ett som passat så bra. Sedan sydde jag upp det till en klänning i marinblå satin som jag plåtade med min brors kamera. Jag måste erkänna att jag inte förstod mig på inställningarna, därav de snygga bilderna. I alla fall så har jag inte fållat eller sytt upp den på bilden, och inte fixat till den vid bysten heller. Därför ser den lite korvig ut både uppe och nere.
Efter det rynkade jag två delar chiffong som jag sydde fast i sidosömmarna. Och med tanke på att jag aldrig gjort något sådant, eller visste hur jag skulle ta ut mönster till det, blev jag nöjd.
Den är fortfarande varken fixad längst ner eller vid bysten, så korvigheten finns kvar. Men det är i princip bara det som måste göras nu.Suddig, rynkad chiffong:Tanken var att satinets glansiga yta skulle synnas igenom det tunna tyget, och det fungerade helt okej, även om det gärna skulle få vara tydligare.
Och jag misstänker att jag får ta nya bilder sen och byta ut de här om någon faktiskt skall kunna se vad de föreställer..

5/12


Mitt projekt för att slippa kjolen blev att sy en klänning med överdel av satin och underdel av chiffong och tyll.
Den är rätt enkel, men jag har tyvärr inte hunnit så långt som jag planerat, eftersom jobbet har tagit upp en del av min tid. Dessutom har bristen på blixtlås och knappar gjort att jag lyckats sy in mig i överdelen några gånger, och att ta sig ur den utan att sprätta upp allt tog ett bra tag.
Nåja, nu är det bara kvar att finpusta överdelen lite och att sy ihop de båda delarna. Och lyckas lista ut om jag skall ha knappar eller blixtlås i den.

Nu har jag iaf beställt tyg till en klänning jag planerat på ett tag, så jag slipper använda överloppsbitar och försöka pussla ihop saker. Jag hoppas bara att det kommer att fungera att få ihop den, jag har aldrig rynkat tyg förr så vi får se.

pusselbitar på plats

 

Så, efter vissa lösenordsproblem skall jag försöka börja uppdatera här.

 

Under veckan har jag börjat sy på en kjol jag ritade mönster till för snart ett år sen.

 

Den består egentligen till största del av stora pusselbitar som jag försöker sicksacka ihop. Jag vet att det låter liter som ett dåligt examensarbete, men jag gillar tyg och jag gillar pussel, så jag tänkte att det skulle vara roligt att kombinera de två. Och för att lugna de få som hittat hit, det ser inte ut som ett färgglatt lapptäcke, jag gillar stilrena, raka linjer och enkla färger.

 

Nåja, alla bitar är på plats nu, efter väldigt mycket bråkande med symaskinen. Det är egentligen bara att jämna till vissa av dem och att sy ihop de båda sidorna så är den klar.

 

Jag är lite nyfiken på vad för tyg det är jag använder. Jag har absolut ingen aning. Det köptes till en klänning för något år sen, och var kanske lite väl ivrig i att få komma hem och testa sy i det, så jag frågade inte. Nåja, förhoppningsvis lär jag mig sådant senare.

 

Ikväll tänker jag försöka experimentera ihop något av restbitar, bara för att ta en paus från den i alla fall. Jag tror på att avsluta det man påbörjat, men det kan vara skönt att ta lite distans ifrån det en kväll i alla fall. Speciellt just nu när jag börjar bli galen på att försöka sy jämna, runda former.