PANIIK!


För ett tag sen var Ola här en helg. Han fick äran att slagga på vår luftmadrass (som sagt, vi har inte orkat köpa en säng efter flytten) medan jag lekte krympling och sov på vår minisoffa och gab i en sovsäck på golvet. När han for hem och vi tog tillbaka vår finfina skapelse från ÖoB undrade vi vad vi ens skulle med en säng till, det kändes som bekvämaste prylen någonsin.
Därför la vi det där med sängköp åt sidan ett tag till.

Nu har madrassjäveln börjat läcka. Man blåser upp den ordentligt på kvällen och tjoff, några timmar senare ligger man med svanskotan mot golvet.
Med andra ord: ÄÄÄÄ!
Vi har kollat på sängar man kan beställa men det tar ju sån jäkla tid att få hem dem. Om vi inte köper en direkt i affären, men då blir bristen på bil ett problem. Och att vi måste få vaktmästaren att öppna grindarna så man kommer in på gården. Och att Gab brukar komma hem från jobbet vid sju-tiden (Alltså ja, att jag skall lyckas släpa upp nåt större än ett marsvin till fjärde våningen känns inte sådär jättetroligt) 

Okej, det här är inte ett jätteproblem, men just nu när jag snart skall gå och lägga mig är det lite, liite irriterande.
Dessutom kände jag för att gnälla lite.

WOHOO!

Gissa vem som faktiskt lyckades trotsa regn och ta sig till Stoff & Stil idag då?
Äntligen en vettigt tygaffär med ett ordentligt utbud!

Lite foder, lite lin och en jäkla massa mjuk tyll (jag lyckades inte riktigt släppa tanken på att göra en till fluffig underkjol) lyckades jag nappa åt mig bland en mängd stressade östrogenbomber. 

*Glad_tjej_86*

BROWN PART 3

Jag har övertalat Gab att komma med till Stoff & Stil idag, och medan jag väntar på att han skall bli klar tänker jag börja klippa foder.

Igår tråcklade jag ihop alla delar jag klippt ut och pressat hittills förresten, och det kändes som ett under att alla markeringar passade perfekt, tjoho!
Sååå, bara att sprätta upp allt nu då för att lyckas få dit fodret också. Snark.

Det här skall nog bli kalasbra när det är klart!


LAZY JONES

Alltså vad hände riktigt?
Igår masade jag mig till sängen för att sova klockan nio (ja, nio, på en fredag. Pensionärsvarning på den) medan Gab satt uppe och försökte fixa sin dator. Vad stolt jag kände mig, "YES, nu kan jag stiga upp megatidigt imorgon och dra till stan utan att det är folk som trängs överallt!" typ.
Sen vaknar jag lite över tolv idag av att Gab undrar har jag kan sova fast grannarna renoverar.
Njaha liksom.

Och nu känner jag mig helt seg i knoppen, ungefär som att jag skulle ha sovit för mycket. Jisses.

FRIDAY I'M IN LOVE


Det spelar ingen roll hur jäkla dåligt väder det är (regn och blåst i Malmö just nu mao), jag är ändå helt lycklig över att det är fredag! Problemet är bara att jag vill göra allt möjligt när jag nyss kommit hem från jobbet så det slutar alltid med att jag gör ingenting, haha.
Nåja, fin dag i alla fall. Happy!

Förresten fick jag en anonym (Annika, are you there?) kommentar på brown part 2,
"Neeej. Jag trodde jag såg ett pussel en mikrosekund och vart alldeles lycklig. Äntligen liksom. ;)"

Varsågod! Senaste tillskottet pusslas om igen, 5000 bitar ren kärlek från Ravensburger!
(Och såvida ingen av er har lust att köpa en ny kamera till mig så får ni stå ut med suddiga bilder tills jag skaffat en själv. Om nu det faktiskt händer nångång, haha)

CANNON

Nu har jag sovit bort hela dasgen igen, jag är så jäkla död. Jag pallar inte att börja klockan sex på morgonen, hela dagen blir knäpp sen. Och jag fattar verkligen inte inte hur min kollege lyckas släpa sig ur sängen för att fara jobb klockan tre varje natt innan vi börjar.

Nu skall jag piggna till med kroketter, biff och Tallahassee Lassie och sen skall jag göra något vettigt.

 


BROWN PART 2

Det låter så jäkla enkelt att vecka ca två meter tyg med sex centimeter mellanrum, och jag tror fortfarande att det är enkelt. Bara att jag inte riktigt fattat hur man skall göra.

Fööör... det här kommer att ta ett tag.


BROWN PART 1

Igår började jag klippa i tyget från Garn & Tyg och tanken är att det skall bli en veckad kjol. Såå jäkla svårt kan det väl inte vara fast man inte har mönster, eller?
Linningen är ungefär klar redan, jag är lite osäker på om det var smart att använda mellanlägg eller om det blir för tjockt och bökigt.
Meen förhoppningsvis märker jag väl det snart.

Shit vad det ligger prylar och tyg överallt nu förresten. Måste lyckas med projekt "skaffa lådor" snart.

FLOWERPOWER

Jag och Gab är rätt dåliga på att köpa möbler. Vår plan var att i alla fall lyckas fixa en säng när vi flyttade hit. Det har väl inte gått sådär jättebra hittills, ÖoB-madrassen har liksom funkat rätt okej för oss.
Inredning och möbler är inte min starka sida, mkay?

Därför känns det lite konstigt att jag fick för mig att sy en duk tidigare idag. Jag hittade en bit tyg jag fick för hundra år sen av mina päron och tahdaa!
Ett helt nytt kök!

Ett flagnat köksbord, en köksstol, en lite sliten krukväxt och en blommig duk.

Win!


STUFFS

Jag har varit lite seg i skallen hela veckan och i fredags slog det till ordentligt. Jävlars vilken migrän jag fick. Det började släppa för ungefär två timmar sen och nu är jag sjukt rastlös. Jag pallar verkligen inte att bara ligga ner och inte göra någonting i mer än en dag.

Förresten försökte jag fixa jobb på Granit i fredags också. Det gick inte så bra. Men jag fick tre gigantiska ljus av dem i alla fall. Kalas!


153

Morgon!
Jag var ju alltså till Runes Tyghus för några dagar sen. Och det var väl kanske inte direkt någon höjdare (Förlåt Rune) De hade en massa fina möbeltyger och sådant, men de där modetygerna hade jag lite svårt att hitta. När jag skulle gå därifrån förklarade en kvinna att de har kvar sina modetyger i deras gamla lokal, som ligger en bra bit bort.
Sååå, jag knallade dit igår vid tio-tiden, självklart hade de stängt och jag la ner projekt "Runes Tyghus" för tillfället. Hurtig som jag är cyklade jag till Garn & Tyg istället. Och okej, även fast det kändes som att de hade ungefär tio rullar med tyg (betoning på garn alltså) blev jag så jävla glad. För de hade exakt vad jag ville ha. Synd bara att vi går mot arbetslösa tider så jag inte kunde kunde köpa allihop.

I alla fall kom jag hem med nån form av bomull/linne-blandning och ett fodertyg. Kalas liksom!

(Inte lika suddiga irl, lovar)


NOMNOM!

DOTDOTDOT


Det här måste vara det roligaste jag sytt! Synd bara att puffigheten inte vill fastna på bild just nu. Och att tyget tog slut, så delen högst upp inte blev så rynkad som jag ville.
Nu vill jag köpa riktigt tyg (läs: inte en gammal gardin) för att sy en till, en med kantband och utan att skarva tygstycken lite här och var.
Jag vet bara inte vad jag någonsin skulle använda den till, hah.

Appropå ingenting fick mina kollegor brev i fredags från företaget vi jobbar på. De blir uppsagda i januari, eftersom platsen företaget hyr ut oss till (eh, ungefär) inte behöver oss längre då. Jäkligt förvirrande det här, vi är liksom tre som jobbar där och jag har inte fått nåt brev. Chefen har inte tagit upp det med oss heller. 
Visserligen har ju min plan varit att hitta något annat och säga upp mig rätt snart, men ändå.
Antingen har nån bestämt sig för att jävlas lite med mig ("Hehe, så dyker hon upp där som vanligt, och dom ba 'nää, du jobbar ju inte här längre', HEHE") eller så sköts det rätt dåligt. Jag tippar på det sistnämnda.